PENAJA ANDA
admin
id : TWE-1335688
MEMBER AREA
Login ID :


Katalaluan :Lupa password?
Daftar Sekarang!
ADMIN SUPPORT

Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian 01118539953

Testimoni

Muhammad Naim bin Ashaari

Pengasas kumpulan MMGUIA ialah Muhammad Naim bin Ashaari. Beliau dilahirkan pada 16 Jun 1990 dan merupakan seorang graduan UIA Gombak dalam bidang Sarjana Muda Kejuruteraan Automotif. Beliau diperkenalkan dengan Tone Excel pada bulan Februari 2014 sewaktu belian berada di semester terakhir di UIA. Disebabkan beliau tidak pernah bekerja dan tidak ingin bekerja, beliau cuba menceburi dalam bidang perniagaan. Beliau nampak bahawa perniagan Tone Excel ini membolehkan dirinya mendapatkan kebebasan masa & wang. Jadi beliau bertekad untuk membuat perniagaan ini bersungguh-sungguh dengan sentiasa fokus, sabar dan konsistem menyebarkan kelebihan-kelebihan yang terdapat dalam simkad Tone Excel ini. Akhirnya beliau menjadi seorang ikon anak muda yang berjaya mencipta duit pencen sebanyak RM150,000.00 sebulan dalam masa 2 tahun sahaja

Hamka Marsaling

Tinggal di Kota Kinabalu. Dulu bekerja sebagai office boy dengan pendapatan sekitar RM1,200 sebulan. Pada tahun 2012 dia menyertai ToneExcel dan menggerakkannya dengan cara offline dan online. Facebook merupakan tempat utama beliau beriklan. 3 tahun berlalu, usaha membuahkan hasil. Hari ini dengan pendapatan sekitar RM70,000 setiap bulan, hidupnya berubah 360 darjah. Tidak bekerja lagi, berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Beli BMW 3-Series dan beberapa buah rumah juga secara CASH, 100% dari komisyen ToneExcel.

Rosanne Goh

Tinggal di Johor Baharu. Dulu bekerja dikedai handphone sebagai juru jual dan McDonald dengan pendapatan sekitar RM2,000 sebulan. Tiga tahun dia menggunakan 100% promosi ToneExcel melalui Facebook, sekarang ini dia menikmati pendapatan sekitar RM100,000 sebulan. Sudah tidak bekerja lagi, tetapi masih menggunakan teknik ini sehingga ke hari ini. Mungkin anda sukar ingin percaya, sebenarnya beliau sendiri masih tak percaya yang sekarang ini dia sudah hampir bergelar JUTAWAN ONLINE.

Sulaiman Ismail

Rakan2 panggil dia Slay. Dulu bekerja sebagai ADK (Anti Dadah Kebangsaan). Mula melakukan bisnes ToneExcel pada tahun 2013 menggunakan Teknik promosi di Facebook. Masa begitu pantas berlalu. Usaha beliau tidak sia-sia. Sekarang ini, dengan pendapatan melebihi RM50,000 setiap bulan. Orang yang tidak sombong dan merendah diri. Sudah pun berhenti kerja sepenuhnya, dan masih lagi pengguna setiap Teknik Hasil100Fb sehingga ke hari ini.

Razif Yusof

Berasal dari Pulau Pinang. Dia merupakan pakar bisnes melalui internet. Tidak bekerja, hanya online merupakan sumber pekerjaan tetap beliau. Dengan pendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan daripada ToneExcel, facebook merupakan salah satu media wajib untuk mengembangkan perniagaan beliau. Sehingga hari ini, promosi melalui Facebook merupakan senjata utama yang dimilikinya.

Shukeri Mohamed

Menjalankan bisnes ToneExcel bermula 2010 sehingga 2011 sahaja, dia selepas itu beliau diserang sakit buah pinggang. Sekarang hanya mampu berkerusi roda. Selepas 2011 dia langsung tidak mampu menjalankan apa2 bisnes lagi. Tiada pencen, tiada insuran yang mahu menanggung kehidupan beliau. Syukur, didalam Tone Excel ini ada pasif income. Selama 4 tahun, setiap bulan, sehingga kehari ini, beliau masih menerima komisyen dari Tone Excel dalam lingkungan RM4,000 sebulan. Kata beliau yang saya ingat sehingga kehari ini ” Kalau saya mati hari ini pun saya dah tak kesah, saya tahu pencen dari Tone Excel tetap boleh diwarisi oleh keluarga saya, walau pun saya dah tiada lagi”.

Zulkifly Hasidin

Menjalankan bisnes ToneExcel 4 tahun yang lalu. Pada awal tahun 2015 ujian Tuhan menduga beliau dengan penyakit stroke, dan hanya mampu berkerusi roda sahaja ketika ini. Tidak mempu bekerja lagi dimana beliau merupakan bekas pengurus pusat jualan kenderaan. Sempat beberapa tahun mempromosikan bisnes ini. Bila sakit menyerang, maka beliau tidak dapat bekerja, maka gaji pun hilang, pencen sudah tentu tiada, tetapi beliau bersyukur nikmat Tuhan yang tidak disangka-sangka, Tone Excel tidak pernah melupakan beliau, tidak pernah lupa membayar komisyen yang menghampiri RM20,000 sebulan sehingga kehari ini. Semua bermula 4 tahun lalu beliau meyediakan payung sebelum hujan. Menjalankan bisnes ToneExcel ketika masih sihat, dan ini merupakan rezeki dari sumber yang tidak disangka-sangka.

 

 BEDDU BIN JABIRNama penuh sy BEDDU BIN JABIR @ lebih mesra rakan2 panggil BJ sahaja. Sy berumur 42 thn…mempunya seorang isteri dan 5 orang anak. Sekarang ni sy telah menetap di Tmn Permata Batu 8 Sandakan Sabah.Sebelum ni sy bekerja di salah satu syarikat swasta (CREST MIDVELLEY S/B) dalam bidang perladangan yg terletak di kws pedalaman dalam daerah kianabatangan. Sy menjawat jawata sbg Penyelia Ladang selama 16 thn…sblum itu sy pernah bkerja dlm bidang yg sama slma 2 thn dan 1 thn bekerja di kilang kelapa sawit desa talisai.

secara jujur…akhir gaji sy ialah sebanyak rm1700 shj…campur allowance kereta dan anak2 sbnyak rm800…campur ksemua adalah jg rm2500…ini bukan basic…kerja sdh 20 thn gaji baru rm1700…mampukah sy boleh bertahan klau mcm ni…ditambah lg dgn kos khidupan yg smkin besar…syukur sy dapat join dlm tone excel ini…tq tone excel dn tuan kerana banyak membantu kami selama ini.

Nuraisyah Md Anis aka Aisya Anis Chot

Sebelum ini saya bekerja sebagai PSTU pasukan simpanan tentera udara diraja malaysia siri 5 , mekanik  perodua service keramat au 5 , mitsubishi motors sales excecutive , share partner saadah badrus enterprise (mlm). Gaji sebelum berbisnes toneexcel lebih kurang RM3,500 sebulan.Saya sertai toneexcel pada 7.9.13 setahun 8 bulan, komisyen pertama toneexcel RM79.59 sebulan, komisyen sekarang April 2015 RM11,166.77 sebulan.

Aridz Redzuan

Nama saya, Aridz Ridzuan, bukan nama sebenar tetapi nama komersil on-line sahaja. Saya sudah berkeluarga dan mempunyai seorang anak. Saya tinggal di sekitar Kuala Lumpur/ Selangor. Saya sebenarnya masih kerkhidmat sebagai senior staff engineer di salah sebuah syarikat multinasioanal. Jika ditanya berapa gaji saya, bolehlah dikatakan mencecah 5 angka.

Saya menyertai Toneexcel sekitar tahun 2010 namun, hanya fokus kepada perniagaan ini setelah kemudahan sistem pendaftaran sms dilancarkan oleh Sifu Mazelan Abas dihujung tahun 2012. Saya telah mempunyai pelbagai jenis perniagaan online semenjak 2006 dan Toneexcel adalah perniagaan online terbaik yang saya jumpa. Jika diimbas kembali, komisyen bulan pertama saya hanya sekitar RM20 sahaja. Namun, sekarang pendapatan daripada komisyen Toneexcel sudah mencecah 5 angka. Bisnes Toneexcel ini saya hanya lakukan secara keseluruhannya menggunakan online sahaja.

Nazrul Ali

Saya adalah kakitangan kerajaan dan bekerja di sektor awam selama 10 tahun. Sekarang ini saya masih bekerja dan berpendapatan asas RM4,000 lebih sebulan. Walaupun pendapatan saya ini boleh dikatakan selesa untuk menyara kehidupan keluarga tapi ia bukanlah jaminan untuk saya dapat kehidupan yang lebih selesa di zaman yang kos sara hidup tinggi.

Betul ke simkad Tone Excel ini membayar pengguna? Inilah persoalan pertama yang bermain di minda! Alhamdulillah ia benar-benar berlaku dan pada bulan pertama saya dibayar Komisyen langsung ke akaun bank hampir RM60.Dalam tak sedar, kini sudah hampir 3 tahun saya menggunakan talian simkad BERKOMISYEN Tone Excel ini. Setiap bulan TANPA GAGAL Tone Excel membayar komisyen saya setiap bulan.Alhamdulillah pendapatan terkini saya sudah hampir RM20K setiap bulan.

Gunalah simkad BERKOMISYEN Tone WOW...

 

Positive SSL